29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş ve olmaya devam edecek bir milletiz.

Cumhuriyetimiz Kutlu Olsun!

Mustafa Kemal ATATÜRK

28.10.2020 169

97.yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin ilanının ardında nice şehidimizin, vatan toprağına canını feda eden Anadolu halkının emeği bulunmaktadır.  Bu emeğin en güzel armağanıysa Anadolu halkına ışık olan Mustafa Kemal ATATÜRK'ün millet egemenliğini ve demokrasiyi esas alan "Cumhuriyet" i ilan etmiş olmasıdır.  Kolay kazanılmadığını her adımımızda hatırlayarak Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak görevimizdir.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Kadriye TİKİT ve İrem İNCİ'nin katkılarıyla hazırlanan, 9. sınıf öğrencimiz Ege YILDIZ tarafından seslendirilen Mehmet Necati ÖNGAY'a ait olan Cumhuriyet'e Şiir adlı şiirin seslendirme videosunu izleyebilirsiniz.

Ankara Lisesi olarak, başta Cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz.