Ankara Lisesi

Hacettepe Mah. Türkocağı Sok. No1 Altındağ / Ankara
Vizyon
Bilimsel gelişmeleri ve teknolojiyi takip edip kullanabilen Çağının gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip Kendisiyle ve çevresiyle barışık İlişkilerinde saygı ve dürüstlüğe önem veren İletişimi güçlü Araştıran,üreten,sorgulayan, Anadilini ve birden fazla yabancı dili etkili ve doğru konuşabilen Sorunları fark edip çözümler üretebilen Estetik duygusu gelişmiş ; sanata ve sanatçıya değer veren Sportif faaliyetlerde başarılı Liderlik vasıfları taşıyarak geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olan gençleri yüksek öğrenime hazırlamaktır
Misyon
Atatürk ilkelerine bağlı, Atatürk devrimlerini özümsemiş Tarihine ve kültürüne bağlı Gücünü tarihinden alan , Cumhuriyetimizle yaşıt Okul kültürünü benimsemiş Bilime, gelişmeye, teknolojiye önem veren Saygı , sevgi ve dostluk bilincinin yerleştiği Sanatta ,sporda, bilimde uygulamalı eğitime önem veren Çalışan, üreten, kendisiyle ve çevresiyle barışık, en az iki yabancı dil konuşabilen, katılımcı , sorumluluk sahibi, laik, demokratik , araştıran,sorgulayan, ulusal değerlerine sahip çıkan ve evrensel değerlere ulaşan gençleri yüksek öğrenime hazırlamaktır.
Başarılar
2012 yılında ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sınavlarında okulumuz öğrencilerinden AHMET MERTCAN MERT Türkiye çapında 73. olmuştur. Tebrik Eder. Başarılarının devamını dileriz.
Derslik :20<
Öğretim Şekli :Normal (Tekli)
Kalorifer (Doğalgaz)
Metro Ethernet
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Ankaranın heryerinden okulumuza ulaşım bulunmaktadır. Sıhhıye dolmuş ve otobüsleri ile okulumuza ulaşabilirsiniz.
Okulumuz Opera da bulunmaktadır. Hastanelere ve müzelere komşudur.
Kızılaya 1 km, Ulusa 1 km uzaklıktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu