May

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı´nın sonu itibariyle okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimiz için 19 Mayıs 2017 Cuma günü saat 11.00´de okulumuz Afet İnan Konferans Salonu´nda Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Ankara Lisesi olarak okulumuzdan mezun olan değerli öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyoruz.

May

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle ortaöğretim öğrencilerine yönelik resim ve kompozisyon yarışması düzenlenmiştir. Resim yarışmasında okulumuz 11 D sınıfı öğrencisi Edanur YILDIZ ikincilik derecesi almıştır.

Ankara Lisesi olarak öğrencimizi aldığı bu başarılı sonuçtan dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

May

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, okulumuz Afet İnan Konferans Salonu’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda, Okul Müdür Vekilimiz Emine ÇAPKAN günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Atatürk tarafından gençlere armağan edilen bu günde, öğrencilerde okudukları şiirlerle coşkuya ortak oldular. Beden Eğitimi Öğretmeni Didem Ada tarafından hazırlanan gösterinin izlenmesi ve Müzik Öğretmeni Kubilay Muratal tarafından hazırlanan koronun seslendirdiği şarkıların dinlenmesinin ardından program sona erdi.

May

18 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 11.00´de okulumuz 9, 10 ve  11. sınıfları ile MTA Enerji Parkı ve Tabiat Tarihi Müzesine bir gezi düzenlenmiştir.

May

Bilim Sanat Şenliği ve Gençlik Haftası Etkinliklerinin dördüncü gününde(18 Mayıs 2017 Perşembe) okulumuz Afet İnan Konferans Salonu´nda saat 13.00´de İngilizce Dil Etkinliği düzenlendi.

Ankara Lisesi olarak, düzenlenen bu etkinlik için emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

May

Okulumuzda düzenlemiş olduğumuz 4. Bilim Sanat Şenliği ve Gençik Haftası Etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Mali İşler Daire Başkanı Halis TEKİNER okulumuzu ziyaret etti. Tekiner´in ziyaretinde kendisine Şube Müdürü Sema MUTLU ile Şef Nebahat ÜNVERDİ eşlik ettiler. Daire Başkanımız Halis TEKİNER okulumuzda incelemelerde bulundu ve Bilim ve Sanat Şenliği kapsamında öğrencilerin projelerinin sergilendiği alanları gezdi. Ayrıca ziyaret kapsamında Okul Müdürümüz Eşref Sağlık tarafından okul müzemizin de tanıtımı yapıldı.

Ankara Lisesi olarak, Daire Başkanımız Halis TEKİNER´e ve beraberindekilere okulumuzu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

May

Erasmus+ programı kapsamındaki "Less Chemical More Quality Life" projesi ile ilgili olarak 08 - 12 Mayıs 2017 tarihleri arasında okulumuz  Müdür Vekili Emine ÇAPKAN, Kimya Öğretmeni Gülnur ÖZCAN ve İngilizce Öğretmeni Seçil PESEN eşliğinde 11. sınıflardan Arkın Alp YUMUŞ, Emrecan TOSUN ile Letonya - Riga Hareketliliği gerçekleştirildi.

May

Okulumuz Müzik Öğretmeni Kubilay MURATAL yönetiminde hazırlanan Film Müzikleri Konseri, 17 Mayıs 2017 tarihinde okulumuz Afet İnan Konferans Salonu´nda düzenlendi.

Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen konserde, öğrenciler enstrüman yanında solo ve ikili olarak yerli ve yabancı yapım unutulmaz filmlerin müziklerini başarı ile seslendirdi.

Öğrencilerimizi ve müzik öğretmenimizi başarıyla düzenledikleri konser etkinliklerinden dolayı kutluyoruz.

May

Bilim Sanat Şenliği ve Gençlik Haftası Etkinliklerinin ikinci gününde(16 Mayıs 2017 Salı) okulumuz Afet İnan Konferans Salonu´nda saat 13.00´de İkinci Yabancı Dil Etkinlikleri düzenlendi. Okulumuzda okutulan Fransızca, Almanca ve İspanyolca dillerinde hazırlanan etkinlikler katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

Öğrencilerimizin İngilizcenin yanında ikinci bir dil olarak seçtikleri dillerde hazırladıkları bu etkinlikler için, emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

May

Bilim Sanat Şenliği ve Gençlik Haftası Etkinliklerinin Açılış Programı Kapsamında Afet İnan Konferans Salonu´nda saat 13.30´da  Müzik Öğretmeni Kubilay MURATAL ve öğrencileri tarafından Onbirler Söylüyor Konseri düzenlendi. Tamamı 11. sınıf öğrencilerinden oluşan grubun yapmış olduğu konser beğeni ile izlendi.

Ankara Lisesi olarak öğrencilerimize ve müzik öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuzun düzenlediği 4. Bilim Sanat Şenliği ve Gençlik Haftası Etkinliklerine Davetlisiniz. Etkinlikler 15 - 19 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak olup ayrıntılı program aşağıda belirtilmiştir. Açılış programımıza ve etkinliklerimize katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

Nis

Tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılımıyla 23 Nisan 2017 Pazar günü Afet İnan Konferans Salonu´nda düzenlenen program ile kutlandı.