Ankara Lisesi

Vizyon: Bilimsel gelişmeleri ve teknolojiyi takip edip kullanabilen Çağının gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip Kendisiyle ve çevresiyle barışık İlişkilerinde saygı ve dürüstlüğe önem veren İletişimi güçlü Araştıran,üreten,sorgulayan, Anadilini ve birden fazla yabancı dili etkili ve doğru konuşabilen Sorunları fark edip çözümler üretebilen Estetik duygusu gelişmiş ; sanata ve sanatçıya değer veren Sportif faaliyetlerde başarılı Liderlik vasıfları taşıyarak geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olan gençleri yüksek öğrenime hazırlamaktır

Misyon: Atatürk ilkelerine bağlı, Atatürk devrimlerini özümsemiş Tarihine ve kültürüne bağlı Gücünü tarihinden alan , Cumhuriyetimizle yaşıt Okul kültürünü benimsemiş Bilime, gelişmeye, teknolojiye önem veren Saygı , sevgi ve dostluk bilincinin yerleştiği Sanatta ,sporda, bilimde uygulamalı eğitime önem veren Çalışan, üreten, kendisiyle ve çevresiyle barışık, en az iki yabancı dil konuşabilen, katılımcı , sorumluluk sahibi, laik, demokratik , araştıran,sorgulayan, ulusal değerlerine sahip çıkan ve evrensel değerlere ulaşan gençleri yüksek öğrenime hazırlamaktır.

Başarılar: 2012 yılında ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sınavlarında okulumuz öğrencilerinden AHMET MERTCAN MERT Türkiye çapında 73. olmuştur. Tebrik Eder. Başarılarının devamını dileriz.

Saatler: 08:30-15:35
Isınma: Kalorifer (Doğalgaz)
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: Birinci Yabancı Dil: İngilizce İkinci Yabancı Diller: Almanca, Fransızca, İspanyolca
Servis Bilgisi: Okulumuz merkezi bir konumda olduğundan servis hizmeti bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: PROJE ADI :"LESS CHEMİCAL MORE QUALITY LIFE" (DAHA AZ KİMYASAL, DAHA KALİTELİ YAŞAM) PROJE SÜRESİ: 2016 - 2018 PROJE KODU : KA219 PROJE ORTAKLARI TÜRKİYE - Ankara Lisesi (Koordinatör) PORTEKİZ YUNANİSTAN İTALYA LETONYA TÜRKİYE - Altındağ Gazi Anadolu Lisesi

Telefon - 03123111194

Belgegeçer - (312) 310 3305

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - http://ankaralisesi.meb.k12.tr

Adres - Hacettepe Mah. Türkocağı Sok. No1 Altındağ / Ankara

Fen Laboratuvarı :3
Yemekhane :1

Yerleşim Yeri - Okulumuz Opera da bulunmaktadır. Hastanelere ve müzelere komşudur.

Adres - Hacettepe Mah. Türkocağı Sok. No1 Altındağ / Ankara

Ulaşım Ankara´nın her yerinden okulumuza ulaşım bulunmaktadır. Sıhhiye dolmuş ve otobüsleri ile okulumuza rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kızılaya 1 km, Ulusa 1 km uzaklıktadır.