Ankara Lisesi

Vizyon: Bilimsel gelişmeleri ve teknolojiyi takip edip kullanabilen Çağının gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip Kendisiyle ve çevresiyle barışık İlişkilerinde saygı ve dürüstlüğe önem veren İletişimi güçlü Araştıran,üreten,sorgulayan, Anadilini ve birden fazla yabancı dili etkili ve doğru konuşabilen Sorunları fark edip çözümler üretebilen Estetik duygusu gelişmiş ; sanata ve sanatçıya değer veren Sportif faaliyetlerde başarılı Liderlik vasıfları taşıyarak geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olan gençleri yüksek öğrenime hazırlamaktır

Misyon: Atatürk ilkelerine bağlı, Atatürk devrimlerini özümsemiş Tarihine ve kültürüne bağlı Gücünü tarihinden alan , Cumhuriyetimizle yaşıt Okul kültürünü benimsemiş Bilime, gelişmeye, teknolojiye önem veren Saygı , sevgi ve dostluk bilincinin yerleştiği Sanatta ,sporda, bilimde uygulamalı eğitime önem veren Çalışan, üreten, kendisiyle ve çevresiyle barışık, en az iki yabancı dil konuşabilen, katılımcı , sorumluluk sahibi, laik, demokratik , araştıran,sorgulayan, ulusal değerlerine sahip çıkan ve evrensel değerlere ulaşan gençleri yüksek öğrenime hazırlamaktır.

Başarılar: 2012 yılında ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sınavlarında okulumuz öğrencilerinden AHMET MERTCAN MERT Türkiye çapında 73. olmuştur. Tebrik Eder. Başarılarının devamını dileriz.

Pansiyon Bilgileri: Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.
Isınma: Kalorifer (Doğalgaz)
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: Birinci Yabancı Dil: İngilizce İkinci Yabancı Diller: Almanca, Fransızca
Servis Bilgisi: Okulumuzun merkezi bir konumda olması ve ulaşım imkanlarının yaygın olması nedeniyle okul servisi hizmeti bulunmamaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden güncel puan bilgilerine ulaşılabilmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Kişisel bilgilerin korunması kapsamında olduğu için okul müdürlüğünden bilgi alınabilmektedir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda kapalı spor salonu bulunmakta olup basketbol, voleybol, hentbol, salon futbolu(futsal) vb spor dallarında çalışmalar yürütülmektedir. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Sezonu Basketbol Lise Genç Erkekler A Kategorisinde oynanan grup müsabakalarındaki başarılı oyunu ile okulumuz Basketbol Takımı Ankara İli Dördüncüsü olarak Türkiye Yarı Finallerinde okulumuzu ve Ankara İlimizi temsil etmiştir.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı çalışmaları düzenli olarak yürütülmektedir. Bilimsel etkinliklerin yanında sanatsal etkinliklere katılım sağlanmaktadır. Altın Mikrofon Yarışmasında Altındağ İlçe Birinciliği, Bakanlığımızca 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen "100. Yılında 19 Mayıs" Resim yarışmasında Ankara İl Birinciliği kazanılmıştır.
Proje Çalışmaları: İlçe, il ve ulusal düzeyde düzenlenen proje ve yarışmalara katılım sağlanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: PROJE ADI :"LESS CHEMİCAL MORE QUALITY LIFE" (DAHA AZ KİMYASAL, DAHA KALİTELİ YAŞAM) PROJE SÜRESİ: 2016 - 2018 PROJE KODU : KA219 PROJE ORTAKLARI TÜRKİYE - Ankara Lisesi (Koordinatör) PORTEKİZ YUNANİSTAN İTALYA LETONYA TÜRKİYE - Altındağ Gazi Anadolu Lisesi
Kontenjan Bilgileri: 9. Sınıflar için 150 öğrenci olup 5 şubeden oluşmaktadır.

WEB - https://ankaralisesi.meb.k12.tr

Adres - Hacettepe Mah. Türkocağı Sok. No1 Altındağ / Ankara

Öğretim Şekli :Normal (Tekli)

Yerleşim Yeri - Okulumuz Opera da bulunmaktadır. Resim Heykel Müzesi, Etnografya Müzesi, Türk Tarih Kurumu yanında, Namazgah Tepesi olarak adlandırılan kültür adasında yer almaktadır.

Adres - Hacettepe Mah. Türkocağı Sok. No1 Altındağ / Ankara

Ulaşım Ankara´nın her yerinden okulumuza ulaşım bulunmaktadır. Sıhhiye dolmuş ve otobüsleri ile okulumuza rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kızılaya 1 km, Ulusa 1 km uzaklıktadır.