107. Yılında Sarıkamış Şehitlerimize Saygıyla

107. Yılında Sarıkamış Şehitlerimize Saygıyla

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökden ecdad inerek öpse o pak alnı değer.

                                       Mehmet Akif Ersoy

22.12.2021 488

1. Dünya Savaşı sırasında, 22 Aralık 1914 ile 05 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sarıkamış Harekâtı'nda Türk tarihinin en üzücü hadiselerinden biri yaşanmıştır. 

Bütün bir bölgeyi düşman işgalinden kurtarmak için gerçekleştirilen Sarıkamış Harekatı'nda 60 bini donarak olmak üzere yaklaşık 90 bin askerimiz vatan uğruna şehit olmuştur.

Dayanılmaz bir soğukta üstün bir cesaret örneği sergileyerek tereddüt etmeden son nefeslerine kadar mücadele eden kahraman ecdadımız, aziz hatıralarıyla yüce Milletimizin gönlünde hak ettikleri yeri almışlardır.

Bugün bizler Millet olarak kahramanlarımızın canlarıyla bedelini ödedikleri bu vatanda, tüm mazlum ve masumların umudu olmaya devam ediyoruz. Kahraman şehitlerimizden aldığımız ilhamla, vatanımızı ve devletimizi her türlü işgal, tehdit ve darbe girişimine karşı canımız pahasına koruduk ve korumaya devam ediyoruz.

Bu vesileyle, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Vatan uğruna Can veren Mehmetçiklerimizin ruhları şad olsun.

 

İbrahim ERTÜRK

Okul Müdürü