24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesi nedeniyle, ülkemizde 1981 yılından bu yana 24 Kasım tarihi "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır.

24.11.2021 638

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen sevgi, şefkat ve fedakârlık mesleği olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen değerli çalışma arkadaşlarımızın yetiştirdiği gençler sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmaya ve gelişmeye devam etmektedir.

Toplumda saygın meslekler edinmiş olan kişiler, esnaflar, doktorlar, hukukçular, sanatkârlar, hepsi kendini iyi bir insan yetiştirmeye adamış olan öğretmenlerin eseridir.

Sınırsız bir fedakârlık ve sabır ile çalışan öğretmenlerimiz aynı zamanda kutsal bir görevi yapmaktadırlar. Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olmak gibi bir inanca ve kültüre mensup kişiler olarak öğretmenlerimize olan haklarımızı ödeyemeyiz. Muhakkak ki biz öğretmenleri en çok memnun eden şey, başarılı ve ülkesine faydalı olan öğrencilerimizi görmektir. Bu yüzden siz değerli öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerinde çalışma arkadaşlarımız ve okul yönetimimiz olarak en iyisini sunmanın gayreti içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, okulumuz öğretmenlerine emekleri için teşekkür ediyor ve tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.

                                                                                                                                       İbrahim ERTÜRK
                                                                                                                                   Ankara Lisesi Müdürü