İngilizce Öğretmenimiz Feride Özden Yıldız'ın Fransa İtalya İspanya Letonya Romanya Hırvatistan Gürcistan ile birlikte yürüttüğü "Sağlıklı Yeme Günlükleri' Healty Eating Diary'"adlı eTwinning projesi 27 Eylül 2021 tarihinde Ulusal Destek servisinden onay almıştır. Temmuz ayına kadar sürecek olan bu proje değerli öğretmenimizin rehberliğinde sevgili öğrencilerimizle birlikte yürütülecektir.
İngilizce Öğretmenimiz Feide Özden Yıldız'a ve çalışmalarında görev alacak öğrencileimize çalışmalarında başarılar diliyoruz
Projenin yaygınlaştırılmasında kapsamında oluştırulan Sosyal Medya içeriklerineaşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://www.facebook.com/HealtyeatingAnkaralisesi/
Healthy Eating Diary ( Sağlıklı Beslenme Günlüğü )
Projemizin Amacı:
Öğrencilerimizin ' Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları' konusunda aktif rol almalarını, eTwinning platformunda 9 farklı ülkeden akran öğrencilerle tanışmalarını sağlamak. Farklı kültürler tanımalarına aracı olmak , sağlıklı beslenme günlükleri yazmaları ve paylaşımda bulunarak öğrenme sürecini aktif ve eğlenceli geçirmelerine imkan vermek. Bilgi edinmek amaçlı araştırma yapmak ve iletişim teknolojilerini kullanmalarını sağlamak. Ayrıca beslenme türlerini, yiyeceklerin kalori miktarlarını ve kalori hesaplamaları yapmayı öğrenmektir.
Bu çalışmalar esnasında dünyaca ünlü ahçılar araştırılacak, yeme günlükleri yazılacak, online olarak yemek yapılacak, sağlıklı yemek tarifleri yazılacak ve tüm ülkelerden gelen bu tariflerle bir yemek kitapçığı hazırlanacaktır.
Sağlıklı yemek tariflerini araştırarak, yaparak ve paylaşarak öğrenecek ve bu güzel etkinliklerle sosyalleşecek ve proje dili olan İngilizcenin kullanımını daha akıcı ve güzel hale getireceklerdir.
Healty Eating Habits
In this project, we will explore what the eating habits of our students are. Living in the modern world, with a lot of distractions, leaves little time to take care of your diet, especially healthy eating habits. We hope that this project will draw the attention of our students to the types of food they eat, to the choice of healthier alternatives and encourage them to prepare their own food.
Aims
- use of various information and communication technologies
- getting to know the types of nutrients and their caloric values
- getting acquainted with the method of calculating the caloric value of food
- preparation of worksheets for students of cooperating schools
- weighing the food that is eaten
- use of applications for calculating the caloric value of food
- Browsing cooks in search of healthy recipes
- cooking one healthy meal
- making a cookbook with healthy recipes that includes traditional dishes for an area
- developing social skills
- strengthening cooperation between different schools and institutions
- exchange of experiences, ideas, good practices
Projenin yaygınlaştırılması kapsamında oluştırulan Sosyal Medya içeriklerine aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.
Facebook ->
https://m.facebook.com/profile.php?id=103125262170142&ref=content_filter
YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMASI İÇİN YAPILANLAR
Yürütmekte olduğumuz projemiz ve yapılan çalışmalar yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 26 Nisan 2022 Salı günü düzenlenen "Altındağ eTwinning Şenliği" etkinliğinde sergilenmiştir.