İki Öğrencimiz Ankara Valiliği Tarafından Yürütülen a1g0ritm Ankara Projesinde Yer Almaya Hak Kazanmıştır.

İki Öğrencimiz Ankara Valiliği Tarafından Yürütülen a1g0ritm Ankara Projesinde Yer Almaya Hak Kazanmıştır.

15.03.2022 333

a1g0ritm Ankara Projesi, Ankara Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından Ankara Üniversitesi, Havelsan, Hacettepe Teknokent, Odtü Teknokent gibi proje ortakları ile yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen lise birinci sınıf öğrencileri girişimcilik ekosistemine aktif öğrenenler olarak dâhil etmek amacıyla yapılandırılmıştır. 

Proje kapsamında öğrenci seçimleri Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü tarafından erişime açılacak "Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği" platformunda çevrimiçi olarak yapılmıştır.  Ankara genelinde en yüksek puanı alan ilk 50 kız öğrenci ve ilk 50 erkek öğrenci, projeye katılımcı olarak seçilmesi hedeflenmiştir.

Öğrenci seçimleri, Ankara genelinde 25 ilçeden 194 okul ve 3027 öğrencimizin katılımıyla, Bilge Kunduz platformu aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Valilik bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından öğrenci seçimleri yapılmış ve sonuçlar liste halinde yayımlanmıştır.

Okulumuz öğrencilerinden Sıla TUNÇ ve Yunus Emre ÇELİKCAN açıklanan listede ilk 100 öğrenci arasında yer alarak 8 ay boyunca sürecek olan a1g0ritm Ankara projesinde eğitim almaya hak kazanmıştır.

Ankara Lisesi olarak, projede yer alacak olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizi projeye yönlendiren Sınıf Öğretmenlerimiz Merve ŞAHİN ve Kadriye TİKİT ile proje hakkında bilgilendirme, proje başvuru ve öğrenci seçim etkinliğine katılım konusunda organizasyonu sağlayan Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz İlyas DEMİR'e teşekkür ediyoruz.