MUN Kulübü Öğrencilerimiz NAMUN'21 Konferansına Katıldı.

MUN Kulübü Öğrencilerimiz NAMUN'21 Konferansına Katıldı.

Ankara  Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü 11.sınıf öğrencileri, okulumuz İngilizce Öğretmeni Sayın Merve ŞAHİN rehberliğinde Türkiye'de bulunan farklı liselerden dünya vatandaşı olmaya aday öğrencilerin bir araya geldiği, Nesibe Aydın Lisesi tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen NAMUN'21 Konferansına katıldılar.

30.12.2021 502

MUN – Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletler'e gönderilmektedir.  Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev alırlar. 

Ankara Lisesi MUN Kulübü'nden 4 öğrencimiz 23-25 Aralık 2021 tarihleri arasında , Nesibe Aydın Lisesi tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen NAMUN'21 Konferansı'nda okulumuzu başarıyla temsil ettiler. İlk gün yapılan NAMUN Açılış Törenin'nde Nesibe Aydın Kurucu Müdürü Sayın  Nesibe Aydın tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından konferansa İspanya Askeri Ataşesi olarak katılan Sayın Angel Sevillano konuşmalarını yaptılar. 

Uluslararası nitelikte olan bu konferansa, Türkiye'de bulunan farklı okullardan gelen 600'e yakın öğrenci katıldı. Konferansa; Kuzey Kore, Libya, Uganda ve  ve Türkiye delegasyonu olarak katılan Ankara Lisesi MUN Kulübü öğrencileri, Çevre Komitesi, ve Spor Komitesi'nde başarı ile görev aldılar. Konferansa katılarak okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimize gayretleri için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

30-12-2021