Okulumuzu Tercih Etmek İsteyen Öğrencilerin ve Velilerin  Dikkatine!

Okulumuzu Tercih Etmek İsteyen Öğrencilerin ve Velilerin Dikkatine!

04.07.2022 10223

ANKARA LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

2022 -2023 TANITIM VE TERCİH BİLGİLENDİRMESİ

 

Okulumuzu Tercih Etmek İsteyen Öğrenci ve Velilerin  Dikkatine

 

Huzur, Güven ve Başarı Limanı...

 

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10.04.2018 tarihinde yayımlanan "2018 Yılı Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzunda'' Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumu olarak belirlenmiştir.

 

Okulumuza, 2021 yılında yapılan merkezi sınav sonucuna göre yerleşen öğrencilerden en yüksek puanlı öğrencimizin yüzdelik dilimi % 2,71 en düşük puanlı öğrencimizin yüzdelik dilimi  % 6,55'dir.

 

            Okulumuz, öğrencilerimizin hem başarılarını artırmak hem de özgüvenlerini desteklemek amacıyla sosyal ve kültürel etkinliklere, kültür-sanat, spor, bilim, ulusal ve Avrupa Birliği Erasmus+ proje çalışmalarına ağırlık verilmektedir. TUBİTAK proje çalışmaları, voleybol, basketbol ve futbol takımları, koro ve müzik çalışmaları, il içi ve il dışı geziler ve konferanslarla öğrencilerimiz hayata ve yükseköğrenim kurumlarına hazırlanmaktadır. Yıl içerisinde yapılan tüm etkinliklere ait görseller ve bilgiler okulumuz web sitesinde ve okulumuz dergisi TURKUAZ e- Dergide görülebilir.

 

            Okulumuz,  AB projeleri Erasmus+ kapsamında 21.yüzyıl okulu olma yolunda proje çalışmalarına devam etmektedir. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında "Domino Etkisi, Yeni Dünya, Geleceğin Öğretmenleri, Aktif Öğrenciler" ve Ankara ilinden kabul gören tek proje olan "Yeşil Adımlarla Sürdürülebilir Geleceğe" adlı projelerimiz Avrupa Birliğinden hibe almaya hak kazanmıştır.

 

Ankara Lisesi,  Erasmus+ Programı kapsamında ''Okul Eğitimi'' alanında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından akredite edilmiştir.

 

Projeler kapsamında, Viyana'da idareci ve öğretmenlerimiz eğitim alırken öğrencilerimiz de İtalya'da öğretmenleriyle birlikte eğitime katılmışlardır. Yine 2022-2023 eğitim-öğretim yılında da projelerimiz kapsamında birçok öğrencimiz öğretmenleriyle birlikte yurt dışına gitme imkanı elde edecektir.

 

Tecrübeli idareci ve öğretmen kadrosuna sahip olan okulumuzda, öğretmen ihtiyacının bulunmaması, öğrenci sayısının ideal sayıda olması, önceliğimizin huzur, güven ve başarı olması, aktif bir tiyatro kulübünün olması, halk oyunları ekibinin olması,  gürültüden uzak sessiz ve sakin bir kampüs alanı içerisinde olması okulumuzun tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır.

 

Okulumuzda dersler saat 08:30'da başlamakta, 15:35'de sona ermektedir.

 

Okulumuzun merkezi bir konumda olması ve her semtten, tek ulaşım aracı ile ulaşılabilmesi nedeniyle servis hizmeti bulunmamakla birlikte, arz talep olması durumunda servis hizmeti sağlanabilecektir.

 

            Destekleme ve Yetiştirme Kurslarından yararlanmak isteyen öğrencilerimize, öğretmenlerimizin istekleri de dikkate alınarak, 15:40-17:40 saatleri arasında kurs verilmektedir. Öğrencilerimiz ilgileri doğrultusunda sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmaktadır. Okulumuz, 2020 Basketbol Genç Erkek A Kategorisinde Ankara 3. sü olmuş, basketbol takımımız, Afyon'da yapılan Türkiye Şampiyonasında ilçemizi, ilimizi ve okulumuzu başarıyla temsil etmiştir.

 

Okulumuzda birinci yabancı dil İngilizce olup, ikinci yabancı dil olarak Almanca ve Fransızca okutulmaktadır.

 

            2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında 5 sınıf toplam 150 öğrenci alınacaktır. Okulumuzun bulunduğu yer sessiz, sakin ve gürültüden uzak,  Etnografya ve Resim-Heykel müzesinin komşu olduğu, bir kültür adası üzerinde olup,  konumu itibarı ile adeta bir kampüs niteliğindedir.

 

Okulumuzda güvenlik hizmeti bulunmakta olup, 08:30-15:35 saatleri arasında hiçbir öğrencinin, yanında velisi olmadan okul dışına çıkmalarına izin verilmemektedir. Zorunlu sebepler nedeni ile okuldan çıkmak istediklerinde, okula gelen velilerimiz refakatinde okuldan çıkabilmektedirler.

 

Öğrencilerimizin cep telefonlarını ders saatleri içerisinde kullanmamaları esastır. Buna bağlı olarak cep telefonları ilk ders saatinde toplanmakta, son ders saatinde geri verilmektedir.

 

Öğle arasının 12:30-13:15 saatleri arasında olduğu okulumuzda, kantin ve yemekhane mevcuttur. Yemekhanede 4 çeşit yemek servisi yapılmaktadır. Yemekhaneden yararlanmak için 532 653 22 88 nolu telefondan bilgi alınabilir.

 

Okulumuzda, okul kıyafeti uygulaması bulunmakta olup, öğrencilerimiz belirlenmiş olan bu kıyafetleri giyerler.

 

Okulumuzda, dersliklerimizin yanında Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilişim Teknolojileri Laboratuvarları, yabancı dil derslikleri, Görsel Sanatlar ve Müzik Atölyesi, spor salonu, müze ve 300 kişilik konferans salonu bulunmaktadır.

 

Okul idarecileri ve öğretmenleri, öğrencilerimizi kendi çocukları gibi görmekte ve onlara değer vermekteyiz. Başarının sırrının düzenli çalışmak kadar karşılıklı saygı ve sevginin hâkim olduğu disiplinli bir ortamdan geçtiğine inanmaktayız.

 

Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven, bilimsel düşünen, sorumluluk sahibi, hoşgörülü, çevresi ile barışık, kendine güvenen, başarılı, mutlu ve huzurlu bireyler olarak yetiştirmek gayesi ile var gücümüzle çalışmaktayız.

 

Okulumuzu tercih ederek, aramıza yeni katılacak sevgili öğrencilerimizle başarılarımızın daha da artacağına inanıyoruz.

 

Yeni eğitim öğretim yılı başında, dokuzuncu sınıfa kayıt olan öğrencilerimiz için düzenleyeceğimiz ''Rozet Takma'' törenimizde, öğrencilerimizi ve değerli velilerimizi ağırlamanın sevincini yaşayacağız.

 

Sağlıklı, mutlu ve güzel günlerde görüşmek dileği ile...

            

                                                                                                      İbrahim ERTÜRK

                                                                                                         Okul Müdürü