Yeşil Adımlarla Sürdürülebilir Geleceğe Projesi Kapsamında İklim Değişikliği ve Biyoçeşitlilik Eğitimi

Yeşil Adımlarla Sürdürülebilir Geleceğe Projesi Kapsamında İklim Değişikliği ve Biyoçeşitlilik Eğitimi

Avrupa Birliği Erasmus Programı kapsamında okulumuz Kimya Öğretmeni Gülnur Özcan koordinatörlüğünde yürütülen “Yeşil Adımlarla Sürdürülebilir Geleceğe-To a Sustainable Future With Green Steps” projemizin yerel etkinlikleri kapsamında Gazi Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Biyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Tahir Atıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Sultan Çıkrık'ın katılımıyla Moğan Gölü’nde bir eğitim düzenlenmiştir.

07.11.2023 219

11. sınıfa kayıtlı 30 öğrencimizin ve koordinatör öğretmenlerimizin katıldığı eğitimde Moğan Gölü’nden su numuneleri alınmış, sucul ekosistemler, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik, ekolojik ayak izi gibi konularda etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Okulumuz öğretmenlerinden Zümray Özaydın ve Nagihan Güzeltepe’nin de yer aldığı etkinlik fotoğraf çekimi ve öğrencilerden görüş alınmasıyla sona ermiştir.

Ankara Lisesi olarak projemize yapmış oldukları katkı için kıymetli öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Tahir Atıcı ve Dr. Sultan Çıkrık' a teşekkür ediyoruz.

07-11-202307-11-202307-11-2023