Haz

Okulumuzun her yıl yayımladığı TURKUVAZ Dergisi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı sonu itibariyle 7. sayısıyla sizlerledir. Bu yılki konumuz Türkçemiz, Dilimiz, Kimliğimiz üzerinedir. Önemli röportajların, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizi edebi ve bilimsel çalışmaları, okulumuzun sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerinin yer aldığı sayımızda keyifli okumalar dileriz.

Haz

2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemi 08 Haziran 2017 Cuma günü sona ererken, okulumuzda öğrencilerimiz için karne töreni düzenlendi. Tören ile öğrencilerimiz karne heyecanını yaşarken, elde ettikleri başarı belgeleri kendilerine verildi.

Ankara Lisesi olarak tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

May

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı´nın sonu itibariyle okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimiz için 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 14.00´de okulumuz Afet İnan Konferans Salonu´nda Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Haz

30 Nisan-04 Mayıs 2018 tarihleri arasında Erasmus+” Less Chemical More Quality Life “ projesi kapsamında dört Avrupa Birliği ülkesinden(İtalya,Letonya,Yunanistan ve Portekiz) ortaklarımızı okulumuzda ağırlayarak program çerçevesinde çalışmalarımızı yürüttük. Proje çalışmaları kapsamında Türkiye Hareketliliği Programı aşağıda belirtildiği şekilde yürütülmüştür.

Haz

Bu yıl beşincisi düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliğimizin açılış programı 02 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 13:30´da gerçekleştirildi. Açılış programına Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Doktor Zülkarneyin AVCI, Altındağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemil ALKIŞ, Avrupa Birliği Projesi kapsamında yurt dışından gelen proje ortaklarımız ile Okul Müdürümüz Sayın İbrahim Ertürk, müdür yardımcılarımız, Okul Aile Birliği Başkanı Canan KOCA, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Cemile AYDIN, öğretmenler, öğrenciler ve velilerimiz katıldı.

May

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Pansiyonlu Okullar Kitap Okuma Yarışması ve Ödül Töreni 27 Nisan 2018 tarihinde okulumuzda düzenlendi. Ankara´nın merkez ve çevre ilçelerinden öğrencilerin katıldığı yarışma sonunda kazanan öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler verildi.

Nis

Liseler arası Kur’an-ı Kerim-i güzel okuma yarışmasında okulumuz, Ankara Lisesi öğrencilerinden Erkan Bilge güzel tilavetleri ile Altındağ İlçe üçüncüsü  olmuştur.

Ankara Lisesi olarak öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılımıyla 23 Nisan 2018 Pazartesi günü Afet İnan Konferans Salonu´nda düzenlenen program ile kutlandı.

Nis

Okulumuz Fransızca Öğretmenleri Ali DİNC ve Neslihan KARADAĞ ile beraberindeki öğrenciler 02 Nisan 2018 Pazartesi günü Fransız Kültür Merkezi´ni ziyaret ettiler.

Nis

Türkiye´nin Mühendis Kızları Projesi kapsamında 29 Mart 2018 Perşembe günü okulumuz Nilüfer Gün Konferans Salonu´nda velilerimizin katılımıyla proje bilgilendirme toplantısı yapıldı. Okul Müdür Yardımcısı Emine Çapkan ve Rehberlik Öğretmeni Meryem HELİK tarafından kız öğrencilerimize yönelik olarak yürütülecek olan proje hakkında bilgiler aktarıldı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü etkinlikleri kapsamında, okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hüseyin UĞUR ve beraberindeki 9-E sınıfı öğrencileriyle Mehmet Akif Ersoy Müze Evi´ni ziyaret ettiler. Milli marşımızın yazıldığı yer ziyaret edilerek, öğrencilerimize milli ve manevi değerlerin önemi anlatılmaya çalışılmıştır.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Savaşımız sırasında I. T.B.M.M. Burdur Mebusu iken, Tacettin Şeyhi tarafından selamlık bölümü kendisine tahsis edilen bu evde yaşamış ve İstiklâl Marşı´mızı bu evde yazmıştır.

Bu ev 30 Ekim 1949 tarihinde Şehir Meclisi kararı ile Mehmet Akif Ersoy Evi adını almış ve müzeye dönüştürülmüştür.

Ankara Lisesi olarak İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u rahmetle anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü´nün Yıldönümü okulumuz Afet İnan Konferans Salonu´nda düzenlenen program ile  kutlandı.