Ara

Milli Eğitim Bakanlığının 81 ilde İl Eğitim Tarihi Müzesi açılması projesi kapsamında Ankara İl Eğitim Tarihi Müzesi okulumuz bünyesinde kurulmuştur. 12 Aralık 2017 Salı günü saat 14.00 de Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Sayın Gülderen Gültekin, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Vefa Bardakçı ve beraberlerindeki heyetin katılımıyla müzenin açılışı yapılmıştır.

Ara

29 Kasım 2017 Çarşamba günü Mevlid Kandili olması sebebiyle okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Hüseyin Uğur, Ahmet Birinci ve öğrencileri tarafından okulumuzda Kandil Lokumu dağıtıldı.

Ara

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Akar tarafından 28 Kasım 2017 Salı günü saat 13.30´da okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize yönelik olarak "Günümüzün Hastalıklarından Obezite ve Diyabet" konulu konferans verildi.

Kas

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sönmez KUTLU´nun katılımıyla  27.11.2017 Pazartesi Saat 13:30 da okulumuz Afet İnan Konferans Salonunda "Barış ve Özgürlük Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)" konulu konferans düzenlendi. Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin tamamının katılım gösterdiği konferans ilgiyle dinlendi. Konferansın sonunda Okul Müdürümüz Emine ÇAPKAN tarafından  günün anısına Sayın Kutlu´ya plaket takdim edildi.

Ankara Lisesi Müdürlüğü olarak Prof. Dr. Sönmez Kutlu´ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kas

Okulumuza büyük hizmetleri bulunan ve sağlık sorunları nedeniyle emekli olan eski okul müdürümüz Eşref Sağlık´ın adını taşıyan etüt salonumuzun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Zülkarneyin AVCI, Altındağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdullah AYAR, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve Eşref Sağlık´ın yerine oğlu Burak SAĞLIK katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz ve Burak Sağlık kurdelayı keserek Ankara Lisesi Eşref Sağlık Etüt Salonu´nun açılışını gerçekleştirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Zülkarneyin AVCI tarafından, açılışta aramızda bulunamayan Eşref SAĞLIK´ın Hizmet Şeref Belgesi de oğlu Burak SAĞLIK´a verildi.

Ankara Lisesi olarak katılımlarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve beraberindeki heyete teşekkür ediyor, Ankara Lisesi Eşref Sağlık Etüt Salonu´nun okulumuz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Kas

Eğitim Uzmanı Hüseyin Aslantürk tarafından 23.11.2017 Perşembe günü okulumuz konferans salonunda 11. ve 12.sınıf öğrencilerine yönelik olarak YKS ile ilgili konferans verildi. Yeni sınav sisteminin açıklanmasıyla ortaya çıkan değişiklikler, YKS ile ilgili tüyolar, derece yapan öğrencilerimizin yaşadıklarından örnekler seminere konu olurken, hocamız tarafından öğrencilerimizin soruları da cevaplandırıldı. Öğrencilerimize başarının ipuçlarını veren ve motive eden konferans ilgiyle izlendi.

Ankara Lisesi olarak konferansı veren Hüseyin hocamıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize zorlu sınav süreçlerinde başarılar diliyoruz.

Kas

Ankara Lisesi’nde, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Başkanlık Seçimi ‘’heyecanı yaşandı.

Kas

ANKARA LİSESİ OLARAK ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK´Ü ARAMIZDAN AYRILIŞININ 79.YILINDA ÖZLEM VE SAYGIYLA ANIYORUZ.

Ekm

Okulumuzun 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Okul Aile Birliği Toplantısı 29 Ekim 2017 Pazar günü saat 11.30 da Afet İnan Konferans Salonu´nda velilerimizin yeterli çogunluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılı tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da coşku içerisinde kutlandı.

Kas

21 Ekim 2017 Cumartesi günü okulumuz öğretmenlerinden Ali Dinç ve beraberindeki öğrenciler ile Sakarya Muharebesi Dönüm Noktaları Turu adı altında Ankara´nın Polatlı ilçesine bir gezi yapıldı.

Ekm

11 Ekim 1923 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan okulumuzun 94. Kuruluş Yıl Dönümü, okulumuz Afet İnan Konferans Salonu´nda Ankara Lisesi Mezunlar Derneği´nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuzda altı yıldır düzenlenen ve geleneksel hale getirdiğimiz Aşure Günü etkinliğimiz bu yıl için 02.10.2016 Pazartesi günü okulumuz bahçesinde düzenlenmiştir.

Ankara Lisesi olarak, organizasyonda emeği geçen okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hüseyin UĞUR´a teşekkür ediyoruz.

Eyl

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 18 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır.  Ankara Lisesi olarak değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve saygıdeğer velilerimizin yeni eğitim ve öğretim yılını kutluyor, öğrenci ve öğretmenlerimize yeni yılda başarılar diliyoruz.